Newsfeed

Historiens vingeslag!

Al-Namrood og Darkestrah forener krefter og gir ut en split EP sammen. Det er en utgivelse som lyrisk sett er dypt forankret i historiens vingeslag! Sortmetallbandet Al-Namrood fra Saudi Arabia henter fra den fyldige og svært spennende arabiske fortiden. Deres tyske kolleger i Darkestrah som spiller folkmetall har fordypet seg i tyrkisk historie.

Disse to bandene har i mine ører et unikt sound som selv de som ikke til daglig ikke liker metall burde sette av tid til å lytte til for å høre hva de har å by på! På EP-en byr Darkestrah på et 10 minutters opus i form av en oppdatert versjon av den gamle låten «Akyr Zaman». Al-Namrood kommer opp med en todelt versjon av låten «Tajer Al Punqia».

Darkestrah er i disse dager også aktuell med sin nye skive «Turan».

Lenke:
Bandkamp

Lenke:
FacebookDarkestrah

Lenke:
FacebookAl-Namrood

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*