Newsfeed

Leve maskinene!

At årene går er det svenske progmetall bandet Wolverine et eksempel på da de allerede er inne i sitt 21 leveår! Kvintetten fra Söderhamn/Stockholm nedkom med sin første skive “The Window Purpose” i 2001 og siden har det dryppet jevnt og trutt ut skiver hvorav den siste «Communicaton Lost» kom for fire år siden. Nå er tiden inne for et nytt verk, og det heter «Machina Viva» og slippes 8 juli via Sensory Records . Videoen «Machina» fra det nye albumet er nå tilgjengelig på YouTube

Det var for øvrig trommeslageren Marcus Losbjer og vokalisten Stefan Zell som fyrte opp musikkprosjektet Wolverine i sin tid. Den gang så spilte bandet et dødsmetall med melodiske influenser før det nokså fort ble en kursendring mot mer progmetall terreng. Zell og Losbjer har vært trofaste mot Wolwerine og forefinnes også i dagens besetning.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (4755 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*