Newsfeed

Scorpions: Et veldig undervurdert debutalbum

Scorpions - Lonesome Crow

Scorpions var et utrolig viktig band i utviklingen av sounden vi assosierer med 80-talls hard rock og heavy metal, men det var lite som hintet til det på deres debutalbum fra 1972. Det er mer krautrock og psychedelic hard rock enn noe underholdende 80-talls hard og heavy. Men til gjengjeld er det en god dose med tidlig metal i form av Black Sabbath inspirerte riff.

Ikke noe supertungt, men tungt nok for tidlig 70-tallet. Jeg er fan av psychedelic musikk, så jeg digger virkelig dette albumet. Det er ikke mye som minner om den sounden vi assosierer dem med i dag, men vokalen til Klaus Meine er der. Den er mer rolig enn på de senere albumene, men passer lydlandskapet.

Vokalen er nesten den eneste måten å høre at det er Scorpions du hører på og ikke et annet tungt 70-tallsband. Det, og de geniale gitarharmoniene mellom Rudolf Schenker og Michael Schenker. Sistnevnte gikk over til å spille for hard rockbandet UFO etter dette albumet.

Det er egentlig ikke så mye mer jeg vil si om albumet. Det er veldig 70-talls og jeg er ikke helt sikker på om jeg våger å kalle det ren metal. En hver metalhead med interesse for tidlig metal burde absolutt skaffe seg Lonesome Crow. Lydlandskapene er trippy og kule, og gitarspillet er genialt. Hører du på metal hovedsakelig på grunn av speed og brutalitet, så vil dette albumet kjede deg. Men elsker du tidlig heavy metal som er mer rolig og atmosfærisk, så er Lonesome Crow en sikker vinner.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

 

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*