Newsfeed

Jenteband!

Så mange jenteband innen rocken har jeg ikke snublet over, men kanskje er Runaways og Joan Jett mest kjent? Søstrene Ann og Nancy Wilson fronter bandet Heart som i min verden har nedkommet med mye bra musikk. Selvsagt finnes det band som Spice Girls og liknende, men da snakker vi om musikk som er ytterst kommersiell og i beste fall total uinteressant.

I disse dager platedebuterer jentebandet Lizzies fra Madrid av alle plasser med skiva «Good Luck». Det er neppe revolusjonerende musikk kvartetten byr på, men de har i alle fall sørget for at produksjonen holder mål. Den tar Ola Ersfjord kjent fra Dead Lord, Tribulation og Primordial seg av på sedvanlig solid vis. En god produksjon gjør alltid at jeg i det minste har noe å glede meg over. De som liker hooks, det som er catchy og et fokus på det melodiske vil nok finne et og annet på skive velegnet til å glede seg over. Coverkunsten er av Mario Rivière, og det er regelrett “traurige” og lite fantasifulle saker og ikke noe å glede seg over.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*