Newsfeed

Zirakzigil: Tolkien inspirert atmosfærisk og progressiv sludge

Zirakzigil - Battle of the Peak

Det er alltid hyggelig med Tolkien inspirert metal, og det er enda mer hyggelig når musikken er progressiv og fylt med seige doomriff. Battle of the Peak består av 3 episke låter strukket ut til nesten en hel time og er fylt med elementer av både prog, doom, stoner og sludge.

Det er seige saker, men føles aldri monoton eller kjedelig siden det skjer hele tiden noe med låtstrukturene. Vokalen er den ropende typen man kan forvente fra sludge metal, men den er ikke spesiell hes, så det er praktisk talt ren vokal sammenlignet den mer skitne typen man ellers forbinder med sjangeren. Den dukker så sjelden opp at man kan nesten kalle Zirakzigil et instrumentalt band.

For det er instrumentene som er hovedfokuset her. Det handler om tunge og kule stoner og sludgeriff i et dynamisk lydlandskap, så det at det er en vokalist som av og til roper om noe fra Ringenes Herre blir mer noe som bare er der for legge til litt ekstra smak på musikken.

Liker du atmosfærisk sludge med klare hint av stoner og prog, så er det en selvfølge at du burde skaffe deg dette albumet. CD-utgaven har en 8-bit versjon av siste sporet som bonus. Kassett utgaven som er dessverre utsolgt kom i en SNES eske. CD-utgaven er heldigvis ikke utsolgt og kan kjøpes her, men er du kjip, så kan du alltids høre på Battle of the Peak gratis på bandes Bandcamp.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*