Newsfeed

Ugle til krig!

Avatar bygger sin musikk på noen enkle grunnprinsipper. «All great metal is created by understanding that the riff is king and that the riff is groove. Whether it’s a blast beat or a back beat, you need to understand the vessel in which your riff will be carried. Once it takes off, all you need to do is follow. Let the music play you!»

Bandet er hjemmehørende i Gøteborg og det er jo utvilsomt en by som har fostret mye bra metall! Avatarkvintetten forsøker å leve opp til dette, og å være en leverandør av enda mer kvalitetsfylt metall. Svenskene er nå aktuelle med skiva «Feathers & Flesh». Ei skive som er bygget på det konseptuelle, og følgelig har en enhetlig lyrikk. En lyrikk som nok kan oppfattes som både finurlig og smått kryptisk! Plottet er en fabel om ugla som går til krig for å hindre soloppgangen! Det høres jo kanskje litt morsomt ut, men er en tragisk historie! Så får den enkelte finne ut av det………….

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

1 Kommentar på Ugle til krig!

  1. For et fryktelig uoriginalt bandnavn. I følge metal-archives.com, så er det hele 16 band som heter Avatar http://www.metal-archives.com/search?searchString=avatar&type=band_name

    Mest interessante av dem er Avatar fra Florida som skulle bli til det legendariske bandet Savatage http://www.metal-archives.com/bands/Avatar/2369

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Avatar: Pomp og prakt - Permafrost.today

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*