Newsfeed

Stormtroopers of Death: Ikke for sarte sjeler

Stormtroopers of Death - Speak English or Die

Her har vi virkelig en obligatorisk klassiker for fans av thrash og crossover. D.R.I. var kanskje det første crossoverbandet og de som gav navn til sjangeren, men Stormtroopers of Death var på mange måter bandet som satte trenden i gang. Speak English or Die er den perfekte kombinasjonen av hardcore punk og thrash.

Det hele startet som et sideprosjekt for Anthrax gitaristen Scott Ian. S.O.D. var aldri ment som noe seriøst band og ble det heller ikke. Med Anthrax trommis Charlie Benante og daværende bassist Dan Lilker, så satte de i gang med å spille hardcoreriff med en god dose thrash. De fikk roadien Billy Milano, som var bassist i punkbandet The Psychos til å gjøre vokalen. Resten er historie.

Musikken er stappfull av kule riff, både av thrash og hardcorevarianten. Det er virkelig rask og aggressiv musikk. Låtene er i gjennomsnitt 2 minutter eller kortere. Humoren i lyrikken er alt annet enn politisk korrekt med låter som Kill Yourself og Fuck the Middle East. Headbangingen stopper aldri opp når man setter på Speak English or Die.

Dette er et album fylt opp med holdning, aggresjon og humor som mange nyere band har prøvd å gjenskape, men få har fått til. Dette er skikkelig crossover som gjør alt riktig. Låtstrukturene er akkurat som slik som old school hardcore punk skal være, mens riffene thrasher hardt nok til å brekke nakken og knuse skallen på lytteren. Som sagt er dette en obligatorisk klassiker.

Lenker:
Fanside

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*