Newsfeed

«Månen i brønnen».

Med minimale kunnskaper om italiensk så er det kjekt med diverse oversettings verktøy som for eksempel Google oversetter eller Clue. De redskapene forteller meg at bandet Lateral Blast nylig utga sin andre skive «La Luna Nel Pozzo». Den tittelen betyr oversatt til norsk «Månen I Brønnen». Det Romabaserte bandet er en sekstett, og gir nå ut sin andre skive, og debuten kom i 2014. Coverkunsten er av den dyktige kunstneren  Vito Giarrizzo fra Bologna. 

«La Luna Nel Pozzo» er ei kontrastfull skive i god italiensk progtradisjon. Fløyte, akustisk gitar og piano  sørger for det neddempede og vakre, mens en fyldig rytmeseksjon gir muskler og trykk sammen med diverse elektronikk. Italienerne er et aktivt band og er stadig ute og spiller «live». Alexander Monzi (Area 765, Sabina Ratti) er gjestemusiker og sørger for fiolin av klasse, mens Daniele Coccia (Surgery, Muro Del Canto) står for super vokal.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*