Newsfeed

Beitende rosa sauer!

Ungarn har produsert noen virkelig bra progband som for eksempel det fantastiske bandet After Crying. Også Solaris, Omega, East, Mindflowers, Korai Öröm med flere har laget mye bra musikk. Et band fra Ungarn som har gått under radaren min inntil nylig er Grand Mexican Warlock. Budapestbandet har faktisk holdt på siden 2008, og er disse dager aktuelle med sin tredje skive som enkelt nok heter «III».

Musikken på skiva har ofte kraftige hint av den psykedeliske sfære, og gitaristen László Szabó er rimelig sentral i ensemble.  Szabó har produsert skiva og ikke minst stått for den finurlige coverkunsten! En gjeng med rosa beitende sauer synes jeg er et meget passende cover for et psykedelisk band! Så påpasselig med YouTube klipp er ikke den ungarerske kvintetten, så vi får inntil videre nøye oss med en video fra forrige album «Hell Sweet Hell».

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*