Newsfeed

Blitzspeer: 90-tallssleaze som altfor mange gikk glipp av

Blitzspeer - Saves

Da puddelrocken startet på tidlig 80-tallet, så var den farlig og (ut i fra den tids standarder) mørk. Mange av de tidlige bandene i stilen var faktiske ganske tunge og spilte heavy metal. Så utover 80-tallet ble stilen redusert til mer tryggere partymusikk og musikken redusert til hard rock.

Da vi nådde 90-tallet, så var den blitt kjempesoft og pinglete med sappy låter som knapt kunne kalles hard rock engang, og det tok ikke lang tid før grunge tok over hard rockmarkedet. Heldigvis var det i det minste noen band i denne stilen på 90-tallet som hadde baller. Blitzspeer tok puddelrocken tilbake til sine heavy metalrøtter med raske og harde låter fylt med sleaze og rå energi. Med noen klare hint av punk rock og noen skikkelige riff, så laget de sleaze rock magi.

Dette er den type album som gjør at man virkelig ønsker at man var der og så dem live da de var aktive. Det er så mange sterke låter på «Saves». Til og med balladene er fantastiske siden de har den rette stemningen av skitt og flere dager på fylla. Alt er så perfekt at jeg kunne ha blitt skikkelig rørt hvis jeg ikke hadde vært for opptatt med å headbange og drikke øl når jeg hører på «Saves».

Det er synd at dette albumet ikke ble en større hit og at Blitzspeer ikke mer kjent blant både metalheads og hardrockere. Det er ikke nok å si at det er fordi de gav ut dette albumet i 1991 i stedet for 80-tallet siden det er egentlig en myte at puddelrock døde på 90-tallet. Kanskje det var fordi de var fra New York i stedet for Los Angeles. Kanskje fordi de valgte å lage sin eneste musikkvideo ut av åpningssporet, som er i min mening den svakeste låta på hele albumet. Hvem vet? Uansett, liker du skikkelig heavy metal med en god dose puddel og sleaze, så burde du gjøre det du kan for å spore opp dette albumet. Det er fantastisk musikk hele veien.

Lenker:
Myspace

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*