Newsfeed

Manowar drar på farvelturne og splitter opp neste år

Etter 36 år med krig imot falsk metal, så skal metallegendene ha en siste turne før de takker farvel. Farvelturnen er så lang planlagt for flere steder i Tyskland, men det er ikke noen mer info utover det.

At Manowar slutter er både gode og dårlige nyheter. Dårlige nyheter siden de er et av de mest innflytelsesrike bandene i sjangeren, som banet vei for power metal og var en viktig inspirasjon episk metal generelt. Den tyske metalscenen ville ikke ha vært det samme uten Manowar. Det er heller ingen tvil om at Quorthon som sto bak Bathory hadde mye innflytelse fra Manowar da han gikk for den mer episke sounden der han praktisk talt fant opp hele viking metalsounden. Og man kan ikke glemme de klassiske albumene de gav ut på 80-tallet, spesielt de 4 første, som obligatoriske for enhver fan tradisjonell heavy metal.

Det er også gode nyheter siden kvaliteten på musikk gikk drastisk ned etter at Ross the Boss sluttet i 1989. Jeg liker riktignok albumene de gav ut på 90- og 2000-tallet, men det er ingen tvil om at de ikke er på samme nivå som det klassiske materialet. Men den virkelige grunnen til at det er gode nyheter at de splitter opp er at de ikke kan gjøre mer skade på sitt eget navn og rykte. De spilte inn sitt første album på nytt igjen i 2010 med grusom moderne og ekkel lydproduksjon, samt at stemmen til Eric Adams var utslit og ikke hadde samme energien som da albumet originalt kom ut i 1982. De gav ut «The Lord of Steel» 2012, som hadde en elendig sound og sugde hardt. Og som et siste fuck you, så spilte de inn «Kings of Metal» i 2014 igjen, som er som forventet uendelig underlegen originalen som kom ut i 1988. Så fuck moderne Manowar og deres altfor dyre konsertbilletter, elendig lydproduksjon og dårlige låter. Good riddance.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*