Newsfeed

Dyscordia: Et frisk pust

Dyscordia - Words In Ruin

Belgiske Dyscordia har med sitt andrealbum, «Words In Ruin», gitt ut et friskt pust til den moderne prog power scenen, med flere karakteristiske og gode låter.

De startet opp i 2010, og ga ut ep’en «Reveries» samme året. Tre år etter kom debuten «Twin Symbiosis» til gode kritikker. Musikken ligger hovedsaklig innenfor moderne prog power, med mye inntak fra heavy og power metall, åttitalls hard rock og poprock, med prog rock snikende inn flere steder. Jeg syns produksjonen er god, og de framstår som et band som legger mye tid inn i hver låt og hvert album.

Hovedvokalists Piet Overstijns melodilinjer er det som styrer musikken, og med tre gitarister i ryggen, hvorav den ene growler, i retning effektfull Mercenary-stil, og to andre som tar for seg backingvokal, er dette like mye en vokalbasert affære som de velutviklende instrumentale delene av musikken.

Etter den korte introen, Templum Creationis, går bandet med ridende rytmer inn i Blind Guardian-land med låta Harlequin’s Grief. Det er lett fordøyelige låter de serverer, men ved flere gjennomlyttinger skjuler det seg mange lag under polerte ytre. De lykkes på mange måter med «Words In Ruin», men tross gode forsøk på episkhet og originalitet, synes jeg de bare lykkes halvveis i de to målene.

Skulle jeg trukket ut noen låter her, måtte det være A Perfect Day, som er det mest innbydende sporet her, der den flyr av gårde med et sprettende riff og melodiøs sang, mens den mot slutten får meg til å tenke på retro åttitalls poprock i fusjon med lett hard rock. Sacred Soil of Souls er en mer countryfolk inspirert sang med gode vokalprestasjoner over enkle akkorder.

Det er nok et kvalitetsalbum belgierne har gitt ut, og på mange måter minner bandet meg om friskheten jeg også finner hos de to skivene til engelske Gloryhammer, men de skorter på evnen til å ta musikken klisjefylt «over the top», som engelskmennene gjør overbevisende.

Lenker:
Facebook

  • Iskald
3.5

Sammendrag

Et godt andrealbum fra belgiske Dyscordia som føles et frisk pust for den moderne prog power scena.

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*