Newsfeed

Som fra en David Lynch film!

Fra Koblenz i Tyskland kommer den spennende duoen Trautonist hvor Dennis spiller alle instrumentene, og Katharina tar seg av det vokale. Bandet er nå aktuelle med sin selvtitulerte debut, som forbilledlig kombinerer den rå og skurrende stemmen til Dennis med Katarina sin vakre og skjøre stemme. Duoen kombinerer også sjangre og henter fra shoegaze sortimentet sin melankolske tilbøyelighet og setter det sammen med energien, råskapen og «euphoria» fra sortmetall. Så tilsettes det blackgaze og post sortmetall, og dermed skiller plutselig Trautonist seg ut i mengden av musikk.

Skiva slippes via Wolves & Vibrancy Records  og skiva er mastret av velkjente Markus Siegenhortsom har sørget for et varmt sound. Coverkunsten har Pascal Hauer stått for og han har ifølge presseskrivet konstruert et cover som er urbant og surrealistisk og får deg til å tenke på en David Lynch film.  Skiva er kontrastfull og åpneren «Stay» er en rå og hard låt, mens for eksempel «Distance» tillater lytteren å puste.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*