Newsfeed

Cornerstone: Et stykke med kvalitets AOR

Cornerstone - Arrival

Cornerstone startet som et sideprosjekt til Royal Hunt bassist Steen Mogensen, for å så bli hans fulltidsprosjekt når han forlot Royal Hunt. Bandet er i dag et melodiøst heavy metalband med elementer av AOR, men da det var et sideprosjekt, så var det ren AOR.

«Arrival» er et av de albumene som fint kunne ha kommet ut på slutten av 70-tallet eller en gang på 80-tallet. Det har den virkelig rene AOR sounden med melodiøse riff som ligger et sted mellom hard og soft rock. Keyboards er tydelige i lydlandskapet og alle låtene er fylt med masse sterke følelser. Vokalen er fremført av Doogie White, som er kjent fra en lang rekke med hard rock band og heavy metalband på den melodiøse siden av sjangeren.

Som nevnt, så er dette ganske ren AOR, så musikken er ikke spesielt metal sammenlignet med de senere albumene. De fleste låtene har en balladefølelse og låtene er bygget opp rundt catchy refrenger og synthriff.

Det er mer kommersiell 80-tallsinspirert rock enn faktisk metal på «Arrival». Det er på hard rock siden av AOR, men det er få hint av den melodiøse heavy metalsounden som dukket opp på de senere albumene. Er du ute etter metal, så er det best å hoppe over «Arrival», men er du ute etter skikkelig solid AOR, så er dette album du ikke vil gå glipp av. Det episke refrenger og 80-tallssynth for alle pengene.

Lenker:
Facebook

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*