Newsfeed

Grimfist: Norsk kvalitetsthrash

Grimfist - Ghouls of Grandeur

Det er lite snakk om norsk thrash, og mye av det kommer vel av at det har aldri har vært en stor sjanger her til lands. Men det stopper ikke enkelte band fra å prøve. Grimfist er kanskje mest kjent for at de hadde Horgh fra Immortal på trommer, og utover det, så tviler jeg at det var så mange som brydde seg om dette bandet, og dette albumet da det kom ut.

Det var vist nok folk brydde seg til at de laget en oppfølger, men Grimfist er på ingen måter et av de store kjente bandene der ute. 2003 var før retro-thrash tok av, så det var ikke den største interessen for «Ghouls of Grandeur» da det kom ut det året. Ikke at noen retro-thrash bølge ville ha hjulpet noe særlig på albumets suksess siden det er alt annet en klassisk 80-tallsthrash. Det er mer snakk om moderne thrash med mye inspirasjon fra moderne death metal og groove metal fra 90-tallet. Det er med andre ord den type thrash metal som ikke er ute etter å være så old school som overhodet mulig, men å være hard, tøff og rask musikk.

Jeg vil si Grimfist klarte det på «Ghouls of Grandeur». Det er harde saker fylt med aggresjon og god gammeldags satanistisk lyrikk. Det er en god dose groove metal i riffene til tider, men det er aldri tregt og det er med på å gi musikken en mer fresh sound enn om de bare gikk for stereotypisk thrash. Vokalen er av den ekstreme typen og hadde fungert like fint på et death metal eller black metalalbum som på dette albumet. Og med Horgh på trommer, så er det en selvfølge at tromming er intenst og bra tvers igjennom.

Dette er veldig solid moderne thrash med den rette sinte og mørke stemningen. Det er headbanging hele veien og alle låtene er fulle av nok riff som river opp øregangene. Det er alt man kunne ønske seg fra denne type musikk. Grimfist er gjenforent med en ny line up, så det blir interessant å se hva fremtiden vil bringe for dem.

Lenker:
Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*