Newsfeed

Slett ikke tåkefyrster!

Névoa er fra Porto og ble etablert for 2 år siden av herrene Nuno Craveiro og João Freire.  Debutsingelen kalte de «Below A Celestial Abyss» og noen måneder etterpå slapp de debutskiva «The Ascence Of Void». Musikken på det verket var en amalgam av atmosfærisk sortmetall, doom metal og neofolk elementer. På sitt nye album «Re Un» som kommer i disse dager via labelen Avantgarde Music har de utvidet sin soniske signatur. Nå er duoens melodiske tapning av sortmetall tilført rolige elementer som psykedelisk musikk og tradisjonell musikk. Névoa betyr for øvrig tåke på norsk.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*