Newsfeed

En eksotisk label

Fluttery Records er en rimelig eksotisk label, da den er hjemmehørende i verdens mest folkerike muslimske stat, Indonesia! I sin tid var det Taner Torun som grunnla denne labelen. Ifølge et postulat så er «Fluttery Record is a home for post-rock, ambient, experimental, electronic, modern classical lovers”. Fluttery Records har så vidt jeg kan skjønne 51 artister i «stallen» sin som med ett unntak er ukjente for meg. Jeg har nylig oppdaget postrock bandet Summer Effect som i disse dager gir ut sin tredje skive «Afterlife».

Summer Effect er en duo som ble til tidlig i 2012, og de spiller en instrumental musikk som blander shoegaze, postrock og ambient musikk. Ibo står for keyboards og trommer mens Aroel tar seg av keyboards og gitarer. For å bedre beskrive hva duoen holder på med så kan det følgende kanskje være nyttig? «The band started as a wish to create new atmosphere; reflecting their tastes in music and other forms of art. They create their compositions with simple chord progression bars, wrapped with a pounding drum beats, harmonized guitar tones, a bit of distortion».

Lenker:
Facebook
Twitter

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*