Newsfeed

Def Leppard: Steget fra heavy metal til AC/DC inspirert hard rock

Def Leppard - High 'n' Dry

Jeg har tidligere skrevet om Def Leppard sitt debutalbum, som var rett frem NWOBHM (new wave of British heavy metal). Det var et veldig melodiøst og kommersielt album, men ellers rett frem heavy metal. Så hva var det første de gjorde etter at det første albumet var en suksess? Hoppe rett over til kommersiell hard rock så klart.

«High ’n’ Dry» er kanskje et elendig metalalbum, men fy faen så bra det er som et hard rock album. Dette er en samling av de mest catchy rockelåtene du noen gang kommer til å høre. Naturlig nok førte dette til at Def Leppard ble et hatet av mange metalheads på 80-tallet. Ideen om noe som var bokstavligtalt pop med litt harde gitarer skulle markedsføres som metal fikk dem til å se rødt.  Den eneste skikkelige metal låta var Me & My Wine, og resten var rock.

Uansett negative holdninger fra metalheads, så var Def Leppard en kommersiell suksess og er nå et av de første bandene mange tenker på når det er snakk om 80-tallsrock. Som nevnt er albumet fylt med catchy låter. De har alle en virkelig god stemning og gode riff. Det er faktisk ikke en eneste svak låt på hele albumet. Til og med balladen Bringin’ on the Heartbreak er knallbra, og hører man etter, så finner man til og med en låt eller to med hint av metal.

Def Leppard tok det beste fra kommersiell 70-talls hard rock og skapte den rene 80-tallssounden som banet veien for alle de kommersielle 80-talls hard rockbandene. Så godt som alt som var catchy og litt hardt på 80-tallet var inspirert av dette albumet. Enten du er ute etter å forstå 80-tallet eller bare vil ha tak i skikkelig genial party rock, så må du skaffe deg dette albumet.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*