Newsfeed

Indisk thrash!

Det er kanskje overraskende for enkelte en meget stor hunger etter musikken fra metallsegmentet i India? De som stiller seg tvilende til det skal sørge for å se dokumentaren «Iron Maiden: Flight 666». Da kan de se 30000 indere i Mumbai gå «bananas» når Maiden spiller «Aces High»! Det er derfor naturlig at dette gigantiske landet etter hvert produserer sine egne helter i metall sjangeren. Et virkelig kvalitetsband som nå er i ferd med å bli viden kjent er Systemhouse 33. De spiller hva de selv kaller en såkalt groove thrash metal. Andre er mer utfyllende i å beskrive musikkstilen til Systemhouse 33 og sier det er en blanding av thrash metal i Sepultura stil, melodisk dødsmetall, groove metal og tradisjonell dødsmetall.

Systemhouse 33 ble til i 2003 initiert av den råbra «growle» vokalisten Samron Jude i den lille byen Nagpur. Nå er ordet lille nokså relativt i denne sammenhengen da byen er på nær 2,5 millioner innbyggere! Etter hvert forflyttet Systemhouse 33 seg til Mumbai som har 19 millioner innbyggere, og i alle fall må betraktes som noe mer enn en liten by! Så langt har bandet nedkommet med fem skiver, og den siste heter «Regression» og ble nylig sluppet. Den flotte og spennende indiske kvartetten skal promotere skiva med en omfattende USA turne i sommer. Lyrikken på «Regression» går på viktige men ikke akkurat lystige emner som korrupsjon, mistro og hykleri. Skiva er kort med sine 29 minutter, og er uten svake låter, men med «Regression», «Namesake» og «Pagan Breed» som de beste låtene.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter

 

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*