Newsfeed

Entheos: Et nytt hyggelig bekjentskap på dødsmetallscenen

Entheos – The Infinite Nothing

Entheos har gitt ut en sterk debut med «The Infinite Nothing», og musikken deres havner glatt innen den progressive og tekniske dødscenen med mange deathcore tendenser. Det er derimot ikke noen nykommere vi har med å gjøre, siden både bassist Evan Brewer og trommis Navene Koperweis har fortider i The Faceless, og sistnevnte har også bidratt i Animals As Leaders.

Det tok litt tid før jeg fikk satt meg inn i albumet, men nå etter å ha hørt det en drøss med ganger, har ikke interessen min gått ned, men snarere økt. Storparten av musikken ligger innenfor aggressiv dødsmetall, men det er gode melodier som ligger under gjennom hele skiva, og som popper fram i mellomspillene. Sammen med melodiene, er også elektronikken underliggende, og flyter fint, og minner mye om det Born Of Osiris gjør.

Andre band jeg kan nevne, som de ligner på, er Obscura, Beyond Creation og Gorod, men Entheos gjør klart sin egen greie. Growlingen er brutal, bassen er fremtredende, og sologitaren følger med musikken, istedenfor å være malplassert, som alt for mange brutale tech death gjør. En ting jeg ikke var klar over, før jeg var ferdig med denne anmeldelsen, er at bandet bruker kvinnelig andregrowler, og hun gjør en minst like god jobb, som enhver mannlig kollega. Dette er klart et album å sjekke ut, hvis man liker de bandene som er nevnt, og er et band jeg gjerne skulle ha opplevd live.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*