Newsfeed

Ghost: Heavy metal møter soft rock

Ghost - Opus Eponymous

«Opus Eponymous» er det første albumet til det populære svenske heavy metalbandet Ghost. Deres bruk av catchy 70-tallsrock og deres mystiske image har gjort dem til et populært band, noe som betyr at de har en fanbase bestående av idioter.

Det er først og fremst folk som ikke hører på metal som digger dem, så en rekke metalheads føler at det er deres plikt å hate bandet, men jeg har aldri likt denne holdningen. Jeg foretrekker å dømme band basert på musikk, ikke på hvor dumme fansen er. Jeg tror det største irritasjonsmonumentet for mange er de idiotiske påstandene til fansen, som for eks. å sammenligne Ghost med klassiske band som Black Sabbath og Mercyful Fate. Utover låta Elizabeth har noen tøffe riff, så er det nesten ingenting som minner om Mercyful Fate i musikken. Og jeg er mer fristet til å sammenligne Ghost med Eagles og Dire Straits enn Black Sabbath når det kommer til 70-tallselementene av musikken deres.

Men er det ett 70-tallsband de høres ut som, så er det Blue Öyster Cult. Kanskje ta med et lite hint av Uriah Heep og ha litt mer heavy metaldrive i gitarene, så har du Ghost. Det er ikke spesielt hardt eller tungt, men det har en fin stemning og er catchy nok, så det er godt nok musikk til at man kan høre på det og til og med like det. De ble tross alt ikke populære på det satanistiske image og maskene alene.

«Opus Eponymous» er fin miks av heavy metal og lettere 70-tallsrock. Det er akkurat på grensen på hvor pinglete heavy metal kan være, men det er litt av grunnen til at musikken fungerer så bra som den gjør. Ignorer idiotene som prøver å kalle dette for doom metal til tross av at det er omtrent null doom i musikken, eller som prøver å fremstille Ghost som noe superoriginalt og unikt til tross av at det er tonnevis andre band innenfor både rock og metal som har drevet med retro 70-talls okkult rock like lenge som dem. Er det ute etter en satanistisk rock og lettvekt metal hybrid som er både mørk og catchy, så sjekk ut dette albumet og oppfølgerne.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*