Newsfeed

Gojira: Amerikansk invasjon

Gojira – Magma

Det første jeg tenkte når jeg hørte musikkvideoen Stranded, var at den hadde et veldig amerikansk sound, og nå etter å ha gått gjennom plata, vil jeg ikke si at førsteinntrykket mitt var feil. Etter massiv suksess med de tre foregående platene, virker det som om det franske bandet ønsker å slå gjennom i USA, ved å blande inn «typiske» amerikanske subsjangre inn i musikken sin.

Foruten Stranded, var også den andre sangen de slapp, Silvera, en framoverlent sang, noe som er misvisende for plata som helhet. Av influensene Gojira har inkorporert i musikken sin denne gangen, er det mye heavy psykedelia, stoner, grunge og sludge, og heller enn å være frampå og aggressiv, er det en veldig tilbakelent affære franskmennene har satt sammen.

Produksjonen på plata ligger, ikke overraskende, på øverste hylle. Jeg vil kalle den lyttervennlig, og det tar ikke mange lyttene før låtene sitter. Å trekke fram noen enkeltsanger her er ikke noe vits, siden alle har sine særegenheter og er gode låter hver for seg, men samtidig passer alle inn albumets konseptualitet. Jeg ser heller ingen åpenbare svakheter på albumet, og skulle jeg tippet, ville jeg tro at bandet igjen har laget en publikumsfavoritt.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*