Newsfeed

Ñu: Eldre folk metal enn dette finner du ikke

Ñu - Cuentos de ayer y de hoy

Metal med folkemusikk er noe mange tror ikke dukker opp før på 90-tallet, men allerede i 1978 så hadde Ñu gitt ut «Cuentos de ayer y de hoy» som kombinerte de to formene for musikk. Grunnen til at dette albumet ikke er mer kjent er fordi det ikke har lyrikk på engelsk og kom ut av prog rock scenen i stedet for den tidlige metalscenen.

Ñu er tydelig inspirert av Jethro Tull, noe som er veldig tydelig i at fløytespill er en viktig del av lydbildet. Det er mye fokus på fløyte og felespill hentet fra spansk folkemusikk, men det betyr ikke at riffene tar baksetet. Riffene er tunge, harde og metal som faen mesteparten av tiden. Musikken er minst like mye metal som hvilken som helst heavy metalutgivelse som kom ut samme året og på samme nivå som mange album fra flere år fremover.

Jeg ble faktisk sjokkert første gang jeg hørte på dette albumet hvor langt foran musikken var. Dette er ikke bare skikkelig folk metal lenge før sin tid, men også skikkelig progressiv metal fra før det i det hele tatt var en egen sjanger. Og om man ignorer året det kom ut og bare fokuserer på kvaliteten på musikken, så er dette noe av den mest energiske og geniale jeg har hørt av progressiv metal.

Å si at «Cuentos de ayer y de hoy» er undervurdert klassiker er ingen overderdrivelse. Det er et album som er like viktig for metal og genialt som «Stained Class» av Judas Priest, «Long Live Rock & Roll» av Rainbow og «Hemispheres» av Rush, all klassiske album som også kom ut i 1978. Det er på samme nivå som de nevnte albumene og fortjener å bli nevnt sammen med dem. Digger du Jethro Tull, spansk folkemusikk og genial prog rock og heavy metal, så er det en no brainer at du skal høre på «Cuentos de ayer y de hoy».

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*