Newsfeed

Trolldom!

Det finnes en og annen sekstett innen rytmisk musikk, men det er nok ikke så flust med slike? Det mest vanlige er vel kvartetter, og så følger trioer og kvintetter og så duoer? Antakeligvis så er dette et emne jeg kunne kaste vekk en del tid på å forske på i min evige søken etter temmelig unyttig kunnskap!?

Det hadde kanskje vært nyttig med litt trolldom for å finne ut av emnet? Hvor slikt bunkres aner jeg ikke, men det jeg mer enn aner er at bandet Fejd nylig nedkom med ei skive de har kalt «Trolldom»! Fejd er nok basert på det ovenfor nevnte ikke overraskende en sekstett! En sekstett som spiller folkmetall og som steg opp fra det ukjente i 2001 og som kommer fra Lilla Edet/Trollhättan i Sverige.

Fejd ble den gang da basert på en fusjon mellom folk musikk duoen Rimmerfors og tre medlemmer av metallbandet Pathos som forente krefter. Å forene krefter å så kalle seg feide (fejd) er jo isolert sett noe underlig?! Mye mer naturlig er det jo at den svenske sekstetten spiller folkmetall. En folkmetall som tar det beste fra begge stilartene og raffinerer det hele toppet med den klassiske tristessen og dramatikken fra folkemusikk.

«Heavy metal bakgrunn»

Bandet Rimmerfors er for øvrig også barndomsvenner med musikerne i Pathos, og Rimmerfors er aktive som et akustisk band i dag. Rimmerfors består av brødrene Patrik og Niklas Rimmerfors, og oppstod i 1995 basert på deres interesse for middelaldermusikk. Alle musikerne i Fejd har likevel sine røtter i heavy metal, og vokste opp med å lytte til band som Iron Maiden, Mercyful Fate og Bathory. Det er også hentet inspirasjon fra band som sjangerkollegene i Garmarna og Hedningarna.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*