Newsfeed

Bodies Lay Broken: Perfekt grindcore

Bodies Lay Broken - Eximinious Execration of Exiguous Exequies

Grindcore er ikke en sjanger alle liker. Låtene er ofte 2 minutter eller kortere, musikken er overdreven brutal og bråkete og ofte er det lite som minner om gode riff. Det er for noen ikke skikkelig låter og ofte er musikken amatøraktig.

«Eximinious Execration of Exiguous Exequies» av Bodies Lay Broken er et eksempel på at grindcore kan ha gode riff og være me enn bare bråk. Det er skikkelig brutale saker, men det er ingen tvil om at dette bandet vet hva de gjør og at musikken er genial. Det er snakk om old school grindcore av den gode gamle goregrind typen, så de gjør ikke akkurat noe nyskapende, men de gjør bedre enn de fleste andre band i sjangeren. Hver låt føles som en skikkelig låt selv om de fleste av dem er knapt et minutt lange.

Trommene er fantastiske. Det er selvsagt mye blast beats, noe som er et selvfølge i grindcore, men det føles aldri som det bare er der for å være der. Ingenting på albumet føles overflødig og lydproduksjonen er perfekt. Vokalen er typisk goregrindvokal med flere forskjellige typer gurglende growling fremført av to vokalister. Det er mye variasjon i både vokalbruken og riffene. Det er også mye bruk av sampels fra japanske skrekkfilmer.

Nå skal jeg ikke påstå at dette albumet vil overbevise de som hater grindcore til å begynne å like sjangeren, men de vil bli tvunget til å innrømme at dette albumet har gode riff og tromming, og at låtene er mye mer enn bare brutalitet uten mål og mening. Men liker du allerede grindcore, og spesielt goregrind, så er det garantert til å være et av de beste albumene du noen gang vil høre. Dette er brutale saker med god låtskriving. I det minste hvis vi snakker om å sette sammen riff siden jeg tviler på at noen vil få noen ord ut av den uforståelige growlingen.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*