Newsfeed

Lord Belial: Ganske grimme til tross av det rosa platecoveret

Lord Belial - Kiss the Goat

Sverige har lenge vært en av våre største konkurrenter når det kommer til black metal. Et av disse svenske bandene som kan konkurrere med våre norske er Lord Belial. Musikalsk sett er de tilsynelatende veldig rettfrem stereotypisk black metal, men de har nok særpreg og kvalitet til at de ikke blir til bare enda et uoriginalt black metalband.

Gitarriffene er minimalistiske og nesten dyttet litt tilbake i lydbildet. Faktisk, så er bassen mer tydelig fremme i lydbildet, noe som er litt uvanlig i sjanger hvor bassen har en tidens til å drukne i alt bråket. En annen ting som er interessant er hvor lite blast beats er brukt. Det er mer dobbelbass og den type tromming man finner i thrash og tidlig death metal. Faktisk er det mye old school death metalfølelse i musikken selv om det er klart og tydelig black metal man hører på. Det vil si helt til man kommer til Osculum Obscenum, som klart og tydelig er på death metal siden av ting.

På den ene siden er «Kiss the Goat» bare enda et black metal album fra 90-tallet og kanskje ikke så spesielt. På den andre siden, så er det ingen tvil om at det er veldig bra black metal og at det har nok særpreg til å skille seg ut i hordene av album som kom ut den gang. Musikken har ikke helt den iskalde følelsen mange mener black metal skal ha, men den har sin egen onde følelse av old school ekstrem metal som høres ut som at «Kiss the Goat» kunne ha kommet ut mye tidligere enn 1995. Ikke det kaldeste og grimmeste black metalsjangeren har å by på, men uten tvil et band og album fylt med kvalitet.

Lenker:
Facebook

  • Frossen
4

Sammendrag

Jeg liker i tillegg til musikken at barkoden er 6 660666 000109.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*