Newsfeed

Be’lakor: Kvalitetsbevisste

Be’lakor – Vessels

Det australske dødsmetalbandet Be’lakor har siden debuten kom i 2007, vært et band som har fått overveldende gode kritikker for hver utgivelse, hvor andrealbumet deres, «Stone’s Reach», blir sett på som det sterkeste.

«Vessels» virker umiddelbart utilgjengelig, som for min del er en god ting, og da albumet får tak på deg, er det vanskelig å legge det fra seg. Lydmessig ligger den varierte growlingvokalen et godt stykke over instrumentene, og får de til å framstå som grumsete, men det er de gode riffene og de smygende melodiene fra gitaren som hever dette albumet, ikke minst de klassiskorienterte delene.

Jeg syns bandet tar mye fra den svenske og finske melodiske dødsmetalscenen, men det er mindre rene folkeinfluenser i melodiene enn du gjerne finner i de landene, og det høres mer ut som utvaska folkrocktoner. De harde delene deres er raske, knallharde og rå, men storparten av musikken deres ligger i middeltempo, med mange instrumentale partier.

Bandet kan smykke diskografien sin med nok en kvalitetsutgivelse, som jeg vil tro mer enn tilfredstiller fansen deres og melo death fans generelt.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*