Newsfeed

Brutal vinter i Utah!

Livet er mye basert på tilfeldigheter og i 2004 var det en ufyselig og brutal vinter i Utah i USA. Derfor møttes gitaristen og vokalisten Thorolf og bassisten og vokalisten Thorstein. Begge var på tross av kulda brennende opptatt av sortmetall. Spesielt band som Summoning, Graveland, Kraft, og Darkthrone med flere sto høyt i kurs hos duoen. Når så Helgrim på gitarer og Nortat på trommer kom med ble det en kvartett, og passende nok så ble bandnavnet Winterlore. Et band som den gang hadde et sound opp mot moten innen datidens sortmetall i Utah, nordisk inspirert, raskt, hest og støyende.

Årene gikk og det ble aktiv konsertvirksomhet til tider, men også på håret at Winterlore la inn årene flere ganger. Etter hvert så ble det kunstneriske fokuset noe forandret og soundet ble gradvis mer atmosfærisk og tempoet ble satt ned til såkalt «mid-tempo», uten at villskapen, råheten og raseriet forsvant! En demo ble utgitt, og den ble raskt utsolgt. Debutskiva «Four Swords Against The Pious» kom ut på Slaughterhouse Records i 2012. Ei skive som hadde en nordisk fornemmelse og som hadde en melankolsk stemning og en forakt for kristendommen! Den soniske paletten inneholdt keyboards, kor, fløyter og til og med norsk munnharpe.

«R. Sodomizer kommer om bord!»

Så kom tiden hvor noen musikere forlot bandet og andre kom til, og det viktigste var at gitaristen med det artige navnet R. Sodomizer kom med. R. Sodomizer er en levende legende i salt Lake City sitt metallmiljø. Han er: «Known for mutilation, carnage, violence, and assorted crime»! Han har også vært medlem av band som Odium Totus, Iconoclast Contra, Devoured Alive og Gravecode Nebula. Det er band som blir plassert i kategorien «War metal», hva nå det er?! Med nevnte legende vel om bord i Winterlore skuta så ble soundet ble atter en gang forandret. Det ble hardere og råere men også mer komplekst, og det kan høres på den nye skiva som nylig ble sluppet, og som er selvtitulert. Presseskrivet omtaler skiva som, «an epic masterpiece of black metal atmosphere and mayhem”!

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7397 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

1 Comment on Brutal vinter i Utah!

  1. Det er Darkthrone, ikke Dark Throne.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*