Newsfeed

Totem: Kort, men godt

Totem – Manitou

Det italienske bandet Totem har holdt det gående siden 2011, og slipper i disse dagene ut debuten sin, minialbumet Manitou.

Skiva består kun av fire sanger, med tre kortere mellomspor som fungerer mer som pausemusikk, uten at det er nødvendig for en skive som knapt varer i en halvtime. Innflytelsene Totem lister opp på facebooksiden sin, som Pink Floyd, Dream Theater, Tool og Porcupine Tree, sier lite om musikken deres, da den sirkler rundt instrumental progressiv rock, men grenser flere steder opp mot heavy metal og hard rock.

Jeg syns det god variasjon mellom de fire hovedlåtene her, men det sporet som fanget oppmerksomheten min, var Aritmia, hvor trioen viser tydelig at de ikke bare henter inspirasjonen sin fra moderne prog rock og metal, men også fra den italienske syttitalls prog rock scenen og band som Goblin, med god bass og litt funky melodi. Helt klart et godt førstealbum, og et band jeg godt kunne hørt mer av, så forhåpentligvis tar det ikke alt for mange år før første fullengder.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*