Nyhetsfeed

Sithu Aye: Vokser stadig

Sithu Aye – Set Course For Andromeda

Sithu Aye må sies å være kronekspemplet på den typiske djenter, der han gjennom sitt eget hjemmestudio nå har produsert ep’er og album som har formet den instrumentale djentscenen.

Les også: Pulse (ep) anmeldelsen min hos Hissig.no

Jeg ble først kjent med Sithu Aye gjennom debuten hans, «Cassini», som ble sluppet i 2011. Fem år etter har han allerede gitt ut ti album og ep’er, og holder en høy stjerne i djentmiljøet, med stadige nye influenser sydd inn i musikken sin, og det bør vel sies først som sist, at det er gitar som står i fokus på alle disse utgivelsene.

«Set Course for Andromeda» er et lyttervennlig og lekent album. Gitarteknikken hans blir stadig bedre og han har utviklet seg som låtskriver. Av influenser i musikken kan jeg høre øst-asiatiske folketoner, og ren jazz, som i fjerdesangen Spiral, og mer jazzmetal fusjon i neste sang, Beyond The Boundaries. Jeg har ikke bitt meg merke i noen favorittsanger her, og syns at dette er et album som fungerer best ved å høre gjennom hele på èn lytt.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Jon Skjeseth (477 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*