Newsfeed

Sithu Aye: Vokser stadig

Sithu Aye – Set Course For Andromeda

Sithu Aye må sies å være kronekspemplet på den typiske djenter, der han gjennom sitt eget hjemmestudio nå har produsert ep’er og album som har formet den instrumentale djentscenen.

Les også: Pulse (ep) anmeldelsen min hos Hissig.no

Jeg ble først kjent med Sithu Aye gjennom debuten hans, «Cassini», som ble sluppet i 2011. Fem år etter har han allerede gitt ut ti album og ep’er, og holder en høy stjerne i djentmiljøet, med stadige nye influenser sydd inn i musikken sin, og det bør vel sies først som sist, at det er gitar som står i fokus på alle disse utgivelsene.

«Set Course for Andromeda» er et lyttervennlig og lekent album. Gitarteknikken hans blir stadig bedre og han har utviklet seg som låtskriver. Av influenser i musikken kan jeg høre øst-asiatiske folketoner, og ren jazz, som i fjerdesangen Spiral, og mer jazzmetal fusjon i neste sang, Beyond The Boundaries. Jeg har ikke bitt meg merke i noen favorittsanger her, og syns at dette er et album som fungerer best ved å høre gjennom hele på èn lytt.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*