Newsfeed

The Sins of Thy Beloved: Et gotisk mesterverk

The Sins of Thy Beloved - Lake of Sorrow

Norsk gothic metal er en ting vi ikke hører så mye snakk om i dag. Mest fordi gothic metal ikke er like stort som det var på 90- og tidlig 2000-tallet, men da gothic metal var populært, så var vi som nasjon en av de lendende scenene. The Sins of Thy Beloved er et av de mest kjente bandene fra den gang og var et av de bandene som banet veien for mage av klisjeene vi i dag forbinder med sjangeren.

Musikalsk er riffene godt forankret i death doom, med tunge og seige riff som sakte bygger opp den deprimerende og undertrykkende atmosfæren. Det burde ikke komme som noen overraskelse at vi snakker om den mer gotiske siden av death doom som tar i bruk keyboards og symfoniske elementer fremfor den ultrabrutale typen. De symfoniske elementene er ikke bare skapt gjennom keyboards og synth, men de har en faktisk felespiller som gir de symfoniske elementene en mer organisk sound enn bare keyboards kan skape.

En av klisjeene The Sins of Thy Beloved var med på å popularisere var såkalte Beauty and the Beast vokal. Det vil si pen kvinnelig vokal satt opp imot mannlig growling. I dette tilfellet et den kvinnelige vokalen sopranen Anita Auglend.

Dette er veldig vakker og atmosfærisk musikk som er langt bedre enn det meste som går under gothic metal. Jeg tror selv de som ikke liker gothic metal kan finne mye å like på «Lake of Sorrow» hvis de hører på det som et symfonisk death doomalbum fremfor et gothic metalalbum. Det er nok av sakte doomriff for fans av både tradisjonell doom og death doom kan fordype seg i og de symfoniske elementene gjør en veldig god jobb med å legge til den dystre atmosfæren. Med mindre man seriøst hater lys og pen kvinnelig vokal eller har seriøst tilfelle av ADHD som kommer i veien for å nyte seige og sakte musikk, så er det ingen grunn til å unngå dette «Lake of Sorrow». Dette er en norsk klassiker.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*