Newsfeed

Bad News: Britisk humor på sitt beste

Det er nesten umulig å snakke om Bad News uten å nevne Spinal Tap. Amerikanske Spine Tap hadde sine filmdebut i 1984 med This Is Spinal Tap, så dukket opp britiske Bad News som en del av The Comic Strip Presents… i 1983 som en halvtimes kortfilm på britisk TV.

Hvem som kom først som en mockumentary av metalband er irrelevant med tanke på at begge har forskjellig stil. This Is Spinal Tap var amerikanske skuespillere som lot som de var i et britisk metalband og var for det meste improvisert med lite til ingen manuskript. Bad New hadde et manuskript, men humoren er fortsatt veldig god uten å være så improvisert og skuespillerne var faktisk britiske. Bad News har ikke gikk ut like mange faktiske album som Spinal Tap, men basert på de to albumene de har gitt ut, så er de like mye et virkelig band utover satiren og at de består av skuespillere som spiller en rolle.

Den originale halvtimes sketsjen fra 1983 er den svakeste delen av denne filmen. For meg er det More Bad News fra 1988, som er over en time lang som gjør dette til en virkelig verdt å se som film. Mange av de beste vitsene er der, men man burde se den første for å virkelig få med seg den rette følelsen. Begge kortfilmene er samlet på en DVD, og jeg antar en og samme VHS. Det er et stykke britisk humor ingen metalhead burde unngå.

Dette er et like mye klassiker som This Is Spinal Tap. Jeg vil i at dette er en bedre parodi på metalband enn Spinal Tap er, siden de liksom skal være rockestjerner, mens Bad News er et band uten suksess på noe som helst nivå. Humoren er litt annerledes fra This Is Spinal Tap, men det er like mye en klassiker som den filmen.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*