Newsfeed

En alminnelig sjeldenhet!

Fra Brookwood i Alabama kommer Common Rarity som til nå bare har holdt på i 1,5 år. For 18 måneder siden var det gitaristen Bailey Rollins og trommeslager Jaxon Hubbard som forente sin musikalske kompetanse og etablerte bandet. Som for nesten alle nykommere var det ikke enkelt å etablere seg, men via utallige spillejobber og å snekre egne låter så ble etter hvert et eget sound etablert. Rett nok hadde Common Rarity som nå var blitt en kvartett en periode hvor de spilte coverlåter av band som The Cure, The Smashing Pumpkins, og The Pixies.

Når så det var nok låter til en CD kom den møysommelige oppgaven med å få ut debuten. Den ble selvtitulert og ble sluppet 25 juni, og viser et band som gjerne vil lage musikk med særpreg. Et særpreg hvor alternativ rock møter hardrock i en smått teatralsk setting. Det teatralske gjennomsyrer også liveshowene til amerikanerne. Selv med en overflod av band som holder konserter klarer Common Rarity å skille seg ut og vinne stadig nye fans med sin energiske musikk og heftige sceneopptreden.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*