Newsfeed

Agonized: Fra den finske undergrunnen

Agonized - Gods...

Finland er kanskje ikke like kjent som Sverige når det kommer til death metal, men er du en fan av skitten old school death metal, så er det faen meg på tide at du begynner å høre på gammel finsk death metal. Er du ute etter å noe skikkelig obskurt, så blir det ikke mer obskurt enn en gammel demotape fra et totalt ukjent band.

Demoen starter med fra hva jeg antar er et sample fra en gammel skrekkfilm der noen blir levende begravd før musikken setter i gang. Jeg har null ide hvilken film det er i fra. Lydproduksjonen er som forventet lo-fi og råtten slik man burde forvente fra en gammel demotape, men det legger til den obskure og mørke følelsen musikken har. Vokalen er ekstremt dyp og mørk growling. Selvsagt er riffene stygge og brutale slik alle gode death metal riff er. Riktignok ikke så brutal som senere death metal ville utvikle seg til å bli, men mer en brutalt nok for noe fra 1991. Musikken føles virkelig skitten og ond.

Spørsmålet er vel nå om det er verdt pengene å spore opp en gammel demo som bare er 12 minutter lang og hvor nesten 2 av dem er dedikert til introen og en kort outro. Svaret er selvsagt ja, men du trenger ikke å lete på eBay i et desperat håp om å finne den. «Gods…» har blitt utgitt i senere tid på både CD og kassett. Jeg har CD-utgaven gitt ut av Aphelion Productions. Er du ute etter obskur og skitten old school death metal, så er «Gods…» en perfekt liten demo å høre mens du drikker øl ute i en gammel kirkegård om natten.

Lenker:
Fanside på Facebook

Om Erik Helgesen (234 Artikler)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*