Newsfeed

Zeal and Ardor: Et musikalsk sammensurium

Zeal and Ardor - Devil is Fine

Bak Zeal and Ardor skjuler det seg en sveitser ved navn Gagneux, som har gjort New Yorker av seg. Debutalbumet kom i 2014 og oppfølgeren “Devil is Fine” kom nå i vår.

Dette er mangeslungen musikk, det er death metal, det er blues, det er elektronika og det er tilmed asiatisk preget sang og musikk på en av låtene. Det fungerer mest når han drar til med full metaltrøkk, som i In Ashes, Come on Down og Children’s Summon. Det er en trøkk som jeg liker og som jeg gjerne skulle hatt mer av. Det mer bluesy tittelsporet er heller ikke verst, men jeg føler at det blir vel monotont og repeterende.

Og det er det monotone som går igjen. Sacrilegium 1 er en repeterende smeltedigel av asiatisk sang og elektronisk musikk som ikke gir meg noen stor opplevelse. Metallåtene blir også stykka opp med monoton, elektronisk musikk og det spolerer litt av opplevelsen.

Her er det så mange elementer som er implementert i musikken at jeg ikke klarer å se noen helhet i det Ganeux ønsker å formidle. Det blir en høyst forvirrende musikkopplevelse og jeg skjønner fort at dette ikke er noe jeg kommer til å høre så mye på. Men samtidig hører jeg at Gagneux har musikalsk talent og da mest når han gir seg metalen i vold. Så jeg håper det er der han vil utvikle seg framover.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*