Newsfeed

Romeo Gultch vekket fra dvalen!

Hawera på New Zealand er en liten by med sine 11750 innbyggere, men det forhindrer ikke nødvendigvis byen fra å ha et frodig musikkmiljø. New Zealand er nok ikke et land som folk flest kjenner så godt til da det ligger nokså på andre siden av jorden i forhold til Norge. Det er liksom ikke slik at når vi i Norge planlegger ferien, så er øystaten det opplagte reisemålet? Det er vel også slik for de fleste i Norge at vi ikke kjenner veldig godt til musikklivet på New Zealand. Det er faktisk forbausende mye bra progmusikk som kommer fra New Zealand og de som måtte ha interesse av det kan se noen av bandene her på Progarchieves.

“Episk Romeo”

Jeg kan anbefale å sjekke opp band som Bob Lazar Story, Decortica, Look To Windward, Lamp Of The Universe, Mice On Stilts, Sheperds Of Cassini og Moby Trips. Siste tilskudd til New Zealand sitt musikkmiljø som jeg har oppdaget er Kerry Logan og Rocklords. Logan bor i den tidligere omtalte småbyen Hawaera. Han og Rocklords er nå aktuell med skiva «The Rise And Fall Of Romeo Gultch», men det har slett ikke vært kortreist musikk! Skiva ble faktisk påbegynt allerede i 2008 da Logan var inne i en kreativ periode som proglåtskriver. Han påbegynte da en episk konseptuell låt med navn «The Rise And Fall Of Romeo Gultch», som hentet inspirasjon fra «sitcom» serien «The Fall And Rise Of Reginald Perrin».

Så gikk årene og det ble mer fokus på andre ting som produsering av musikk osv, og først i fjor ble «The Rise And Fall Of Romeo Gultch», konseptet vekket fra dvalen! Årsaken var at keyboards- og pianospilleren og medmusikanten i The Rocklords, Mark Weir, var hjemme fra England for en kort periode. Kerry Logan formelig «kidnappet» Weir og trommeslageren Bobby Logan slik at «Romeo» konseptet kunne fullføresI Inn i ekspressfart med trioen i Noiseworks studio, og så var det å spille inn skiva. Ei skive som for øvrig er Kerry Logan sitt klart mest ambisiøse prosjekt noensinne!

Heldigvis er det korrelasjon mellom liv og lære, og «The Rise And Fall Of Romeo Gultch» med Logan og Rocklords er ei virkelig bra skive. Skiva vokser jo mer den lyttes til, og som en bonus så får du en meget stilig og spesiell coverkunst. Den er laget av Kerry Logan sin åtteårige datter Natalie! «Awesome»! For de som vil høre mer av The Rocklords som har en omfattende produksjon så har Logan selv valgt ut tre fine låter som har mye til felles med «Romeo Gultch».

Logan`s choice 1
Logan`s choice 2
Logan`s choice 3

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*