Newsfeed

Throne of Chaos: Litt annerledes power metal

Throne of Chaos - Menace and Prayer

Power metal med ekstrem metalvokal er en ekstremt sjelden vare. Det åpenlyse eksemplet er Children of Bodom. Den tok aldri av, og de endte opp med å bli mer en innflytelse på melodiøs death metal enn på power metal.

Men det er minst ett til power metalband der ute som gjorde det samme som Children of Bodom, og selvsagt er de òg finske. «Menace and Prayer» er ikke så ulik mye av det som var vanlig for melodiøs death metal fra tidlig 2000-tallet og det er på det andre albumet hvor de kjører på med power metal hele veien, men det er en stor nok dose power metal i musikken til at den teller som et power metalalbum i mine ører.

Vokalen er som i mange melodiøse death metalband en høy pitch growling som knapt kan kalles growling, og i likhet med så mange melo death band, så har musikken ingenting med death metal å gjøre. Her er den ekstra melodiøs og fylt opp med keyboards hele veien. Hadde det vært ren falsettvokal, så hadde ingen reagert på om jeg kalte den for power metal. Trommene og riffene er der, så hvorfor late som om det er noe annet på grunn av vokalen?

«Menace and Prayer» er catchy og tøff musikk. Vel, den den er pinglete etter ekstrem metalstandarder, men tøff nok for power metalfans. Det er ingen trege låter, bare raske riff fylt med energi. Det er umulig å sitte stille når man hører på denne type musikk. Dette er musikk for både fans av de mest pinglete melodiøse death metal bandene og finsk power metal.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*