Newsfeed

Wolverine: Viser styrke

Wolverine – Machina Viva

Svenske Wolverine er ute med sin femte fullengder, «Machina Viva», og viser klart styrke med denne. Bandet har holdt på siden 1995, og med fem års utvikling på deres to siste utgivelser, legger bandet mye vekt både på låtskriving og produksjon.

Når jeg hører på «Machina Viva», får jeg følelsen at bandet ønsker å skape «det perfekte prog power albumet». At band prøver å skape dette utopiske konseptuelle verket, er positivt i seg selv, og jeg syns de lykkes halvveis i nå dette målet. Av mine favoritter som nesten bånner denne «kategorien», er Vanden Plas’ «Beyond Daylight», Blind Guardians «A Night at the Opera», og Disillusions «Back to Times of Splendor», forsåvidt et band som har nytt album på gang. At det er Tyskland som gjelder er helt tilfeldig.

Svenskene rører litt i formelen, og strør på med litt prog rock enkelte steder, og starter med den nesten femten minuttslange The Bedlam Overture. Albumet har sine «tøffe» låter, den har de vokalbaserte balladene, den har gitar- og keyboardsoloene. Selv om det er en veldig godt utført skive, med flere svært sterke låter, så har de ikke originaliteten som lar bandet stå ut fra andre band i samme sjanger. Men er du fan av prog power, eller av svenskene fra før, er dette klart deres hittil sterkeste skive, og bør sjekkes ut.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*