Newsfeed

Silent Planet: Generisk atmosfære

Silent Planet – Everything Was Sound

Amerikanske Silent Planet er ute med oppfølgeralbumet, etter debuten, «The Night God Slept», som kom for to år siden.

Bandet ble formet tilbake i 2009, og tar navnet sitt fra en C.S. Lewis roman. De spiller atmosfærisk metalcore, og har to ep’er på samvittigheten utover sine to fullengdere. Mange av influensene i vokaldelene er tatt fra generell metalcore, hvor du har den rene vokalen mot growlingen, og er veldig lite originale, selv om de har to vokalister som har god nok teknikk til å eksperimentere mye mer enn det de har gjort på «Everything Was Sound».

Produksjonen passer godt til musikken, og klarer å ta de kalde post-metalriffene fram i bakgrunnen. De atmosfæriske delene har en framtreden rolle i musikken, og er et av få lyspunkter på et ellers middelmådig forsøk på å lage en «god» metalcore skive.

Lenker:
Facebook

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*