Nyhetsfeed

Silent Planet: Generisk atmosfære

Silent Planet – Everything Was Sound

Amerikanske Silent Planet er ute med oppfølgeralbumet, etter debuten, «The Night God Slept», som kom for to år siden.

Bandet ble formet tilbake i 2009, og tar navnet sitt fra en C.S. Lewis roman. De spiller atmosfærisk metalcore, og har to ep’er på samvittigheten utover sine to fullengdere. Mange av influensene i vokaldelene er tatt fra generell metalcore, hvor du har den rene vokalen mot growlingen, og er veldig lite originale, selv om de har to vokalister som har god nok teknikk til å eksperimentere mye mer enn det de har gjort på «Everything Was Sound».

Produksjonen passer godt til musikken, og klarer å ta de kalde post-metalriffene fram i bakgrunnen. De atmosfæriske delene har en framtreden rolle i musikken, og er et av få lyspunkter på et ellers middelmådig forsøk på å lage en «god» metalcore skive.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (477 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*