Newsfeed

Ikke akkurat et typisk RPI band!

Milanobandet Ad Maiora har hatt en lang og kronglete vei frem til de nå kommer ut med sitt andre album «Repetita Luvant». Det begynte anonymt og forsiktig med et musikalsk høydepunkt i form av en låt på et «tribute» album! Italienske Mellow Records ga ut ei skive som en hyllest til Procol Harum. Låten «Whaling Stories» var Ad Maiors sitt bidrag på hyllest skiva. Etter hvert fikk Ad Maiora diverse spillejobber, og var oppvarmere for store prognavn som Ubi Maior og Shylock. Etter fem års levetid kom den smått originale selvtitulerte debutskiva.

Ad Maiora er ikke et band som er bundet opp av det typiske RPI (Rock Progressivo Italiano) konseptet. Til det er de for unike og særpregede med for eksempel at bassen til tider i front og med influenser fra storheter men så vidt forskjellig band som Camel, Trion, Emerson Lake & Palmer og Genesis. Ad Maiora er også påvirket og influert av mer ukjente italienske band som Phoenix Again og Lost Tales. Den tidligere omtalte låten låten «Whaling Stories» er for øvrig å finne på «Repetita Luvant». Fornuftig nok er den i ny tapning, og som en integrert del av ei virkelig bra skive som viser dette bandet sitt talent.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*