Nyhetsfeed

The Schoenberg Automaton: Dørgende kjedelig, men brutalt

The Schoenberg Automaton – Apus

Jeg plukka opp denne skiva i den tro at det var progressiv, teknisk deathcore dette australske bandet spilte. Så feil kan man ta.

«Apus» er oppfølgeralbumet til debuten «Vela» som kom ut i 2013, i tillegg har bandet en ep som ble gitt ut tilbake i 2010. Du finner lite til ingen progressivitet i musikken, utover et par halvhjerta forsøk på instrumentale deler. Teknisk? Ikke hvis du tenker på tekniske dødsmetallband som Obscura og Gorod, jeg vil heller si at det tekniske nivået ligger i gjennomsnittsonen for et typisk metalband.

Lydbildet bør snarere innordnes under begrepet «halvbrutal dødsmetal», hvor de kjører på med det ene kjedelige riffet etter det andre. Musikken deres passer mye bedre i en livesammenheng enn den gjør på skive, for her er det dessverre alt for lite å glede seg over for en musikklytter som meg, og jeg syns det er litt rart at dette albumet blir trukket fram som en «god» deathcoreskive, eller et «bra» deathcoreband, for her det lite som skiller bandet ut fra røkla, men jeg skal innrømme at navnet på bandet har bittelitt kreativitet.

Lenker:
Facebook

Om Jon Skjeseth (477 Artikler)
Proghue fra Oslo som spesialiserer seg på progressiv metal, og vil holde leserne mine oppdatert på hvilke album det er verdt å sjekke ut, og hva man kan glede seg til. Hører også på en del fusjonsjazz og andre sjangre jeg finner interessante.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*