Newsfeed

Throne of Chaos: Fortsatt litt annerledes power metal

Throne of Chaos - Pervertigo

For de av dere som leste anmeldelsen av debutalbumet, så husker dere kanskje at Throne of Chaos var et av de få power metalbandene der ute som tok i bruk ekstrem metalvokal. En stil som aldri tok av til tross av at Children of Bodom var ganske suksessfulle med det konseptet.

På «Pervertigo», så viderefører Throne of Chaos det de gjorde på «Menace and Prayer», men med en mer rettfrem power metalsound på de fleste låtene. Det er fortsatt en dose med melodiøs death metal her og der, men det høres ikke like hardt ut som debuten i mine ører. Det er også mye bruk av ren vokal på mange av låtene og ekstrem metalvokalene blir plassert i baksetet på enkelte låter. Det er til og med låter med bare ren vokal.

Hvis man ser bort i fra noen låter, så er dette faktisk et veldig trygt album for fans av power metal og melodiøs metal som ikke liker ekstremvokal. Dette gjør at «Pervertigo» er et mindre interessant album enn debuten, men det er fortsatt unikt og bra nok til at man burde sjekke det ut om man likte «Menace and Prayer».

Dette er et veldig solid album for fans av både power metal og melodiøs death metal. Det er annerledes nok til at det står ut blant andre power metalalbum, og det har nok hint av melodiøs death metal her og der at det er perfekt for fans av den stilen som ønsker å utforske power metalelementene enkelte melodiøse death metalband har. Det er gode melodiøse riff, god bruk av keyboards og egentlig alt det man måtte ønske fra melodiøs metal. Det er ingen klassiker og er kanskje en skuffelse for enkelte fans av debuten som ønsket mer ekstrem metal, men det er fortsatt et veldig bra album som er verdt å spore opp.

About Erik Helgesen (234 Articles)
Jeg er ikke her for å skrive profesjonelle anmeldelser. Jeg skriver først og fremst anbefalinger for band og utgivelser som jeg liker. Derfor vil alle mine anmeldelser være positive og ofte om ting som har vært ute en del år. Jeg liker å ta meg tid til å lytte på album flere ganger før jeg har meninger om dem, og i løpet av de gjennomlytningene, så har de som oftest vokst på meg.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*