Newsfeed

Mer snacks fra Belo Horizonte!

Fra den tredje største byen i Brasil, Belo Horizonte kommer bandet Zargof som i disse dager er ute med sin debut CD «Helios». Skiva er såkalt «self-released» som jo blir mer og mer vanlig nå for tiden, og er foreløpig fritt tilgjengelig på YouTube, Bandcamp og Soundcloud. Belo Horizonte er for øvrig hjemsted for noen av planetens største metallband, og de to mest kjente er Sepultura og Sarcófago. Planene til brasilianerne er få skiva ut på i-Tunes, Spotify og som en fysisk CD. Kvintetten etablerte seg rundt midten av 2003, og målet var å meisle ut ekstrem metall med symfoniske og atmosfæriske elementer av ambient, progressiv og elektronisk musikk. Bandet er klart influert av doom metal og sortmetall fra 90 tallets skandinaviske heavy metal band sier de selv!

Gjennom musikken sin ønsker Zargof å utforske de skjulte menneskelige dimensjoner. Lyrikken handler om naturens vrede, menneskets ubetydelighet sett i forhold til kosmos, og universets mysterier og eksistens. I 2004 slapp brasilianerne EP skiva «Departure From The Cosmic Twilight» via labelen Ars Magna Recordings. Mellom 2006 og 2012 gikk Zargof skuta i opplag, men kom så tilbake og ga ut singlen «Aeon» med Thiago Viana (a.k.a. Chupa-Cabra) og Lucas Heleno som vokalist. I 2013 kom det en ny EP, «Solace» og da kom Chris Vale med som bassist. Dermed er to av musikerne pr. dato nevnt, og de andre er Manfredo Savassi på trommer, Victor Horta på gitarer og vokal og Felipe Del Giúdice på keyboards og synther.

«Solen i gresk mytologi»

I fjor kom det en ny singel i form av «Burning Ashes, og så i år kom det omsider en hel CD, «Helios». Helios (gresk hēlios «sol») er personifiseringen av solen i den greske mytologien. Helios er sønn av titanene Hyperion og Theia og bror til Selene og Eos. Hver dag kjører han over himmelen fra øst til vest i sin vogn som blir trukket av fire hester. Om natten seiler han i sin båt på Okeanos tilbake til sitt utgangspunkt. Helios blir fremstilt med flagrende hår (solstråler). Navnet på grunnstoffet helium er av solens greske navn.

Solen er naturlig nok tematikken for den fine coverkunsten på skiva «Helios», og det er også en kosmisk symbolikk og sammenheng mellom musikken og lyrikken. Kvintetten uttaler at på debutskiva kjører de sin egen og unike musikk hvor de fusjonerer mange typer metal, symfonisk musikk og ambient musikk.

Lenke:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*