Newsfeed

Pretensiøst utspill?

På facebook siden til Atom Made Earth betegner de musikken sin som Atom Made Earth! D.v.s. at de ser på seg selv som en egen sjanger, og det igjen indikerer at de har selvtillit og synes at de har unik musikk. Det er jo i seg selv virkelig bra, men om ikke musikken er i det minste nokså unik så blir det jo mest et pretensiøst utspill! Uansett så er Atom Made Earth er kvartett som er hjemmehørende i Italia. Nærmer bestemt i Castelfidardo som er en by og kommune i den italienske Marche-regionen. Kommunen ligger i Ancona-provinsen og har 18 898 innbyggere. Musikalsk så blander italienerne villig vekk sjangre og kommer opp med en miks av prog, psykedelisk musikk, drone ambient, postrock og doom metal. Bandet slapp for en tid siden sin andre skive «Morning Glory» via Red Sound Records.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (5759 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*