Newsfeed

Ny bølge Mexicanske band!

30 september 2007 startet det Mexicanske bandet Excellion sin karriere! Det står det å lese på facebooksiden, og videre så står det at kvartetten sysler med metal/rock/progressive/mathrock/djent. Det vitner om en allsidighet, og det er jo alltid spennende å utforske. Mexicanerne er nå aktuelle med ny EP «Unsean» som slippes tidlig i neste måned, og en videosingel med navn «Unlycky Charm» er nå tilgjengelig. Lyrikken er noe annerledes enn hva vi til vanlig får fra et band metallband, og det er hele poenget sier bassisten Adrian Vilbel. Låten tar for seg deg selv og din gjenforening med ditt «indre barn», og det å nyte opplevelsene. Muligens noe forvirrende det der, men det var kjempegøy å gjøre noe totalt annerledes enn alle andre metallband sier Vilbel.

Kvartetten er hjemmehørende i La Paz, Baja California Sur i Mexico. Den lokaliseringen høres jo noe forvirrende ut da La Paz jo er hovedstaden i Bolivia og California er i USA. Forklaringen er så enkle som at La Paz er en by, kommune og hovedstad i den meksikanske delstaten Baja California Sur. Selve byen hadde 215 178 innbyggere i 2010, mens hele kommunen hadde 251 871 innbyggere. Viktigste inntektskilder i byen er turisme, landbruk, sølvutvinning og perlesanking.

Excellion forsøker å tilvirke en moderne musikk med lyrikk og komposisjoner som gjenspeiler musikernes svært varierte inspirasjonskilder. «Unsean» inneholder to konseptuelle låter, åpneren «Unseen Pt. I – In Search of Infinity» og avslutningslåten «Unsean Pt. II – The Heart Of The Sapphire”.  Fremtidsplanene til kvartetten er å bli kjent internasjonalt for første gang, og at «Unsean» skal hjelpe til det! Videre håper mexicanerne å turne verden rundt, og de jobber med en oppfølger til den omtalte EP-en «Unsean Pt.II». Excellion er regnet som et band i en ny bølge av mexicansk musikk med unge musikere som forsøker å lage spennende og helst unik musikk med masse energi, og som musikalsk sett befinner seg i randsonen mellom mathrock, metall, moderne prog, rock og djent.

Lenker:
Facebook
Soundcloud
Twitter

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*