Newsfeed

Ny musikalsk tilnærming!

I august slipper Pineapple Thief sitt nye opus «Your Wilderness» som er nummer 11 i kronologien, og låten «In Exile» fra skiva er nå tilgjengelig på YouTube. Skiva slippes via den anerkjente labelen KscopeYeovilbandet dukket opp med sin crossoverprog like før forrige årtusen var slutt, og den gang så var det ikke musikk som fenget meg noe særlig. Langsomt men sikkert har Pineapple Thief blitt et band som til tider leverer virkelig bra musikk som det er verdt å låne ørene til. Dryppende originalt er det ikke, men det er tidvis nok særpreg til at lytteren ikke sitter og rødmer over mangel på slikt. Bandet sin forrige skive fra 2014 «Mangnolia» ble meget vel mottatt, så det er noe å leve opp til.

 «Har gjenoppdaget sine progressive røtter»

Nytt er det at for første gang er det med diverse gjesteartister, som trommeslager Gavin Harrison kjent fra Renaissance, Porcupine Tree, Incognito, King Crimson og Blackfield. I tillegg er John Helliwel (Supertramp), Geoffrey Richardson (Caravan) og Darran Charles (Godsticks) med. Bruce Soord som regnes som lederen av Pineapple Thief sier at trommingen til Harrison ikke bare redefinerer soundet, men også redefinerer hvordan bandet tilnærmer seg låtene som band! Soord uttaler videre at han for alvor har gjenoppdaget sine progressive røtter hva gjelder låtskrivning og arrangementer.

Kort sagt så virker det som «Your Wilderness» er ei skive med mye kreativitet, progressivitet og en lekenhet som ikke Pineapple Thief før har kunnet by på. Soord sier også at Darran Charles har bidratt med mye lekkert gitarspill, mens Helliwell sin klarinett gir vakre partier og sonisk fylde. Til sist har Richardson har sørget for en strengekvartett, og det 4 personer store koret har også vært en viktig bidragsyter på skiva. Ei skive som Soord og bandkollega Steve Kitch har mikset og produsert, og sistnevnte har også stått for masteringen! Hele innspillingsprosessen har Pineapple Thief stått for selv med unntak av Gavin Harrison sin tromming som er foretatt i sistnevntes eget studio.

Lenker:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*