Newsfeed

Brutal og rar nintendocore

Nintendocore Lives/Various artists - Smash 64

Nintendocore er en subsjanger som tar utgangspunktet sitt i 8- og 16-bits nintendomusikk, og fusjonerer det ofte med metal- og deathcore, selv om andre sjangere også blir brukt.

Et band jeg hørte på tilbake i 2001, som har mye til felles med denne stilen og kanskje grunnen til at jeg liker 8-bits lyder i metalen, er An Albatross. Bandet går nå under sjangeren noisecore, men da anså jeg de som en form for screamo med poppa lyder. De ga ut to fullengder, debuten med den treffende tittelen «Eat Thunder, Shit Lightning», og èn ep ved navn «We Are the Lazer Viking». Ellers har de kun gitt ut live og samlealbum, men holder fortsatt på.

Facebooksida Nintendocore Lives har som mål å gjøre brukerne deres klar over alle de nyeste nintendocoreutgivelsene, og har satt sammen denne samleskiva med forskjellige artister og band fra flere forskjellige land. Utover nintendomusikken, så er det ganske rettfram metalcore og deathcore vi får servert her, og egentlig ikke noe å rope hurra over, men det er noen lyspunkter å finne her.

Red Capped Arsonist av A Challenger Approaches har en knallbegynnelse der Mario temaet starter sangen, før det fortsetter inn i et knallhardt riff med en trommemaskin hvor slagene slår mot deg som et maskingevær, og er en låt som kunne fungert godt med litt heftig noise. Donkeys and Kongs av SWIMlovesyou har innbydende ren koring, mens en brutal growlevokal går gjennom hele låta. Jigglypuff hijinx er stort sett standard metalcore, med noe snerten glitcy elektronisk innimellom.

Lenker:
Nintendocore Lives

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*