Newsfeed

Witherscape: Kvalitetsstemplet Swanö

Witherscape – The Northern Sanctuary

Den svenske duoen Witherscape som består av Ragnar Widerberg på gitar og bass, og Dan Swanö på resten av instrumentene, kom nylig med andrealbumet «The Northern Sanctuary».

Selv om jeg bare var halvveis fornøyd med debuten deres, «The Inheritance», som kom i 2013, skal det mye til for Sawnö å lage et album som ikke setter spor etter seg. Med bakgrunn i nesten tjue bandprosjekter, og som gjestemusiker i nærmere tredve, er det lite å si på hans musikalske arv. Av band som kan nevnes er det vel Edge of Sanity som oftest trekkes fram, men han har vært involvert i plateproduksjon for band som Katatonia, Threshold, Omnium Gatherum og Star One.

Musikkmessig ligger Witherscape i grenselandet mellom svensk metal og prog rock, og amerikansk hardrock, selv om de ikke er fremmede for å avspore fra denne oppskriften, som de gjør i Divinity, hvor de i refrenget tar inn en synthdel som lett kan forveksles med åttitalls heavy metal. Uten å gå nærmere inn på enkeltsanger, synes jeg det er et mye mer helhetlig produkt de har gitt ut denne gangen, som bør sjekkes ut av folk som er Swanö fans, eller liker kvalitetsstemplet svensk melodisk metal.

Lenker:
Facebook

  • Frossen
4

Sammendrag

Nok en skive kvalitetstemplet av Dan Swanö

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*