Newsfeed

2814: Virkelighetsflukt

2814 – Rain Temple

I min søken etter annen musikk enn metal denne helga, kom jeg over denne perlen. Sortert under ambient og downtempo, men omtalt som vaporwave på deres egen facebookside, er duoen 2814 sin «Rain Temple» perfekt musikk for en skikkelig sløv kveld i sofaen.

Vaporwave er en relativt ny sjanger, som så sin spede begynnelse rundt 2010. Artistene, som gir ut materialet sitt anonymt, gjerne med sære nettnavn skrevet på japansk, tar bakgrunnsmusikk, kommersielle lyder og musakk, åttitallsmusikk, gammel reklamemusikk, dekonstruerer og manipulerer, og pakker det inn i en ny og «friskere» forpakning. Den slekter mye på ambient og elektronika, og er en veldig urbanisert uttrykksform, men på 2814 sin utgivelse har denne moderniteten blitt skiftet ut med et mye mer naturlig lydbilde med ambiente lydelementer strødd utover, musikken flyter mer enn den er leken.

«Rain Temple» består av èn kontinuerlig låt, som forandrer seg saktegående progressivt gjennom varigheten sin på litt over timen. Det er en skive som er tro mot tittelen sin, og det føles faktisk som at du sitter i et erodert steintempel, mens tunge regndråper fanges i et spekter av grønnyanser rundt deg. Engelskmennene tar inn noe nittitalls post-rock i miksen sin, og høres ut som et faktisk band innimellom, til toner fra Stereolabs «Dots and Loops» strekt ut, og knapt gjenkjennelig. Det er en velkommen virkelighetsflukt, der rytmiske glitches hindrer deg ifra å falle inn i søvnen.

Med en ung sjanger som fortsetter å utvikle seg med hurtiggående transformasjoner, som blant annet omfatter simpsonswave, som ja, er så sært som det høres ut som, er denne skiva en god addisjon for en gammel ambientfan som meg, og bør være av interesse for de som liker metalen og rocken sin atmosfærisk og drømmende.

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Jon Skjeseth (571 Articles)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*