Newsfeed

Etterbehandler musikalske ideer i Brno.

Cradle Of Filth er snart i gang med komponeringen til nytt album som skal følge opp den vel mottatte skiva «Hammer Of Witches» fra i fjor. Nå må rett nok fansen vente til september 2017 på den nye skiva. Om ventetiden skulle føles lang så er det sannsynligvis bra å vite at ny musikk kommer etter hvert?! I skrivende stund er engelskmennene på vei til Brno i Tsjekkia for en ukes lang idedugnad basert på å etterbehandle et lass med musikalske ideer som har poppet frem over tid.  Forhåpentligvis vil dette oppholdet føre til at noen låter blir påbegynt og noen delvis snekret og fullført. Vokalisten Dani «Filth» Davey sier at bandet vil fortsette med dobbelgitar baserte komposisjoner også på den nye skiva. Det var noe som falt seg naturlig fordi gitaristene Paul Allender flyttet til USA og James McIlroy måtte kaste inn håndkleet p.g.a. nakkeskade.

Skulle den kreative prosessen i Brno ikke bli så fruktbar som forventet så er det bare å finne seg i det, og i det minste er det noe godt som garantert kommer ut av oppholdet i Tsjekkia sier Davey med glimt i øyet! Sjekkerne kan virkelig brygge øl, og har noen av verdens beste bryggerier. Mange regner Kozel som det aller beste ølet. Det brygges i et lite bryggeri litt nord for Praha. Ølet har en helt spesiell og god ettersmak, det brygget som heter Premium er mørkt og bør virkelig prøves! Pilsner Urquell brygges i Byen Plzen, det er faktisk her opphavet til alt lyst øl ligger! Ølet herfra er lyst og smakfullt og det passer til alle anledninger, og har en fortreffelig smak og ettersmak. Skulle ingen av disse to falle i smak er det utallige andre typer øl som sjekkerne har å by på!

Cradle Of Filth derimot bød på en rå gotisk metall/sortmetall i den spede begynnelsen i Suffolk i England i 1991. Etter hvert utviklet bandet seg til et band med en renere og bedre «produsert» ekstrem gotisk metall stil. Lyrisk er det en sterk påvirkning fra gotisk litteratur, poesi, mytologi og skrekkfilmer. Bandet har av enkelte blitt kritisert for å søke «mainstream» publisitet og å derav få lovlig mye kommersiell appell. Enkelte har også hevdet at de lefler med det satanistisk aspekt, men andre igjen hevder at Cradle of Filth kun bruker dette som effekt, og på ingen måte som en ideologi. Uansett så er engelsmennene et band som gleder mange, og nok kan forarge enkelte. Det er jo i for seg bra da det å gjøre alle til lags er tilnærmet komplett umulig uten en utstrakt opptreden som værhaner!

Lenker:
Facebook
Hjemmeside
Twitter

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*